David Jonsson Åker på en tripp och kommer att berätta mera kring fridykningen och skicka bilder. (Kurs 2005-07-29 Beta+)

Hej Gunnar.

Den tredje februari bär det av från ett snöigt och kallt Sverige. Planerad återkomst är 11:e maj.

Först bär det av till Hawaii. Där kommer jag att vara i två veckor tillsammans med en 16 man stark grupp. Vi kommer att ägna dagarna åt att snorkla/fridyka med områdets vilda delfiner och knölvalar, vilket ska bli en fantastisk upplevelse. Jag var i somras på Azorerna och simmade med delfinerna som lever där och att få möjlighet att åter komma ner i vattnet med dessa fantastiska djur är nåt jag ser fram emot med ett barns förtjusning.
(Tillsammans med bla Paul Brix, och Susanne Wik Kurs 2005-10-29)

Den 14:e februari lämnar jag mina vänner på Hawaii och styr kosan mot Auckland på Nya Zeeland. Där möter jag min kompis Calle som flyger direkt dit från Sverige. På Nya Zeeland är tanken att vi ska åka runt och uppleva landet och de mängder av aktiviteter som finns att tillgå där. Eftersom Calle inte har möjlighet att åka med till Hawaii så har jag sett till att vi får tillfälle att simma med vilda delfiner även på Nya Zeeland. Arrangören av Hawaiiresan rekommenderade mig att åka på en utflykt i Kaikoura som ligger på den nordöstra spetsen av sydön. Där arrangeras delfinsim av traktens Maorier och det ska enligt en trovärdig källa vara den bästa endagsturen för delfinsim i världen.

Efter Nya Zeeland flyger vi till Sydney, Australien, tittar runt, besöker vänner mm. Innan vi färdas norrut längs Australiens östkust. Målet med tiden i Australien är att se mycket, fridyka så mycket som möjligt och förhoppningsvis även lära oss surfa. Det givna slutmålet i Australien blir såklart barriärrevet där förhoppningsvis mer bra dykning väntar.

Från Cairns flyger vi till Singapore och tar oss landvägen upp till Bangkok. Under resans gång hoppas vi på fler möjligheter till grym dykning och surfing. Enligt vad jag har hört så förde katastrofen med tsunamin med sig det positiva att vattnet i Thailand åter är så rent som det var för 30 år sedan, innan turismen kom igång på allvar. Från Bangkok går färden hemåt.

Jag återkommer med bilder och en rapport när resan är över. Tycker ni att resan låter så spännande att ni inte kan vänta tills vi är hemma i maj, så kan ni gå in på www.resedagboken.se och titta på Min och Calles resedagbok som vi ska göra vårt bästa för att uppdatera under resans gång. Titta på alias "calledavid".

Ha det gott och på återseende

Mvh/ David