Jag var usel på att simma och tackvare, eller på grund av detta så var jag mestadels under vattnet. Far skickade mig till simskolan en andra gång för att fixa bensparken. Simlärarna såg dock snabbt att jag kunde simma men fixa bensparken var kört. Det ena ledde till det andra. Vips var man fridykare "på riktigt" med meriter bla som kapten för landslaget 98. Deltagit i flertalet internationella tävlingar och var Co-founder 2000 av "svenska fridykarförbundet" AIDA Sweden. Har följt med utvecklingen av APNEA sedan det fick fotfäste i Sverige och även på den internationella cirkusen.

Vad man kan säga är att APNEA är för människor som vill ha kontroll över sin kropp och själ. Vilket faktiskt står för stor del av vår population. Med rätt utbildning så har man tagit ett stort kliv in i världen av APNEA.

 

Den samlade erfarenheten har gjort att One Breath under 2005 kommer att lansera sitt eget utbildningskoncept. Utbildning för Instruktörer och elever. Att bli elev hos One Breath är inte svårt men att erhålla en Instruktörstitel kommer att ta tid för att säkerställa högsta kvalitet.

Jag välkomnar er alla till en kurs hos One Breath oavsett om ni är nybörjare eller expert. 
 
Utbildning  
Apnea kurs Jean Jaque Mayol 97  
Intresset fanns ju redan men var tar man vägen. Så fick jag höra talas om en kurs i Båstad som hölls av JJ Mayol, det lät stort. Sagt och gjort tjatade ihjäl mig till en plats och gjorde mina första 4minuter i statisk apnea. Det var enormt kul och lärorikt.

Det har hänt en hel del inom utbildningen sedan dess men vad jag har tagit med mig härifrån är Yogan och dess andningsteknik.
Andningstekniken är en av grundstenarna i även mina kurser.
Tävlingar  
Internationelt Sverige
World cup 1998, Italien Sardinien Riksmästerskapen 2000
Kapten/reserv Total placering i kombination 2:a
Var delansvarig för arrangemanget.
 
World cup 2000, Frankrike, Nice Riksmästerskapen 2001
Kapten/aktiv dykare Bara statiskt, placering 5:a
Resultat: Konstant vikt 40, Statisk 5,08  
Riksmästerskapen 2004
Konstant vikt + statiskt, placering 5:a
 
Inomhustävling Göteborg UV film festival
Bara statiskt, placering 3:a 
 
World cup 2001, Spanien, Ibiza Riksmästerskapen 2005 - inomhus
Reserv - sponsor One Breath arrangerade det första svenska RM inomhus. Det  kom att bli den största tävlingen i Norden med inbjudna gäster. 29 tävlande (18svenskar). Jag agerade domare och  organisatör.
   
Sony Freediver Classic 2003, Cypern  
Resultat: Konstant vikt 42, Statisk 5,06
Placering 31:a av 131 tävlande
 

 
2nd. Copenhagen Open 2003  
Resultat: Dynamiskt 81, Statisk 5,24
Placering Totalt 4:a (2:a på öppna)
 

 

Övrigt.:
Internationel AIDA Domare Nivå E  
Official, World Cup 2001 AIDA Sweden (Sveriges "fridykarförbund")
Agerade domarassistent.
Gjorde inga heroiska insatser men fick vara med i hetluften på plats och hade först parkett då Herbert Nitsch kom upp från sitt 86 meters Världsrekord i konstantvikt.
Var med och startade upp AIDA Sweden 2000. Var ordförande under åren 2000-2004. hoppade av 2004 på hösten för att ge mera tid åt utvecklande av One Breath
Dansk tävling, 2002 One Breath Apnea Indoor Challenge 2005
Domare  Arrangerade, en inomhustävling i Ängelholm som fick 38 anmälningar. Två klasser, statisk Apnea och dynamisk Apnea. Agerade även domare under tävlingen. Tävlingen är den största genomförd i Norden. Prispott ca 11000