En intresseanmälan är INTE bindande. Intresseanmälningarna kommer in i strid ström. De som har skickat in intresseanmälan kommer till viss del att prioriteras vid deltagande. För att inte hålla platser "just in case" så för att anses ha bokad plats skall anmälningsavgift vara betald. Anmälningsavgift för respektive kurs/utflykt finns angiven vid varje kurs/utflykt. 

Se kalender för bokade platser för resp kurs, antal deltagare till varje kurs/utflykt återfinns under respektive kurs/utflykt.
2(4) - innebär 2 av fyra platser bokade. ALLA kurser går att få på begäran utöver de datum som står i kalender.

Är ni under 18år så krävs intyg från målsman att det är ok att ni deltager. Lämna även tel till målsman så jag har möjlighet att ringa och minska deras eventuella oro.

Sker avbokning av kurs/utflykt senare än 10dagar mot startdatum återbetalas ingen anmälningsavgift annan än mot uppvisande av läkarintyg.

Praktiska saker:
Var går kurserna.

Sverige:
De flesta går på hemorten, Jonstorp på Kullahalvö. Klicka här för att se hur det ser ut ca 50m från centra. Alternativt att de arrangeras på er hemort tillsammans med er eller affilierat centra.

USA:
Californien. Mera information kommer

Boende.

Sverige:
För 4-5 personer har vi en stuga. För 2,5dagarskurs ingår boende under förutsättning att stugan ej är uthyrd innan kurs blev fulltalig. För kortare kurser utgår 150 sek per natt. Kök samt dusch/wc finns i gästhuset. När vi skall dyka i havet så byter vi om hemma och promenerar ner till hamnen där dykbåten väntar på oss.

USA:
Arrangeras efter önskemål. Mera information kommer

 

Förkunskaper:
Jag skulle uppskatta om ni kunde skicka ett mail till mig där ni bla annat beskriver er relation till fridykning. Har ni lust att nämna tidigare resultat så är det ok vill ni inte är det ok det med. 
 
Förväntningar på kursen:
Även kul om ni kan berätta lite vad ni har för förväntningar på kursen. Varför ni vill gå, hur länge ni har hållit på med detta. Har ni inga speciella orsaker så är det ok det med.
 
Antal Deltagare:
Beror på kurs och plats.
När går kurserna:
För tider se kalender.
 
Utrustning
Vi har inte möjlighet att låna ut all utrustning. Kursdeltagare kommer dock att kunna köpa rabatterad utrustning. Ni behöver komplett utrustning, eller tjock hud, då vi kommer att dyka i cirka 18 gradigt vatten. Beror dock lite på säsong och plats. Rekommenderad tjocklek på dräkt i svenska vatten är 5mm.
 
Intressanmälan
Vill ni lämna en intresseanmälan går det utmärkt att använda det lilla formuläret till höger.

Annars kan ni maila

Sverige och övriga områden
Gunnar Nordström

USA,Californien - specifikt
Lennart Nordström

Rubrik

Meddelande:


Email:

 
 
Avslutningsvis:
För att bli en duktig fridykare krävs massor av tid i vattnet. Det är genom idogt tränande som man lär sig och får den vattenvana som krävs. Det är lätt hänt att man fastnar i teorier om diverse aspekter kring fridykningen. Självklart behöver man teori men det är när man omvandlar teori i praktik som det blir användbart. Det finns inga kurser i världen som kan ersätta den erfarenhet som man får av upprepade dyk och träning. En kurs kan dock ge en mera självförtroende att sätta igång med sitt fridykande. Det kan hjälpa till att räta ut en del frågetecken som man har. Hur undviker man risker. Hur gör man egentligen för att träna sig i att hålla andan längre. Vad för tekniker finns det för att få det lugn i kroppen som behövs. Hur djupt vågar/kan JAG dyka innan det blir farligt. 

Med inblick i vilka risker det kan finnas med fridykning och hur man skall undvika dessa blir fridykningen, vågar jag påstå, tämligen riskfritt och mycket roligare. 

På återhörande.

Gunnar Nordström